Kidepo valley np

Kidepo Valley NP ligt in het uiterste noorden van Oeganda. Door de ligging wordt dit park door veel vakantiegangers overgeslagen en is dit dus oprecht een ongeslepen diamant. Het uitgestrekte savanne landschap geven de mooiste zonsondergangen en fraaiste panorama’s. En het mooiste is, je hebt het bijna voor jezelf!

Murchison falls np

Het Murchison Falls National Park is het grootste Oegandese wildpark en wordt door de de Nijl in tweeën gespleten. Het landschap varieert van heuvelachtige savannes tot dicht regenwoud. Murchison Falls is door haar ligging aan de Nijl een van de groenste parken van Afrika!

Kibale Forest np

Kibale Forest National Park is dé chimpanzee hotspot van Oeganda en ook het thuis voor 12 andere primaten. Een prachtig, groene plek met fantastisch veel uitdagingen voor een fotograaf. Of je nou het regenwoud in trekt op zoek naar de chimpanzees of je hangt rond bij de lodge voor de macro fotografie, Kibale heeft het. In het nabijgelegen jungle moeras de ‘Bigodi Wetlands Sanctuary’ biedt ook de kans op 8 primaten soorten, plus zo’n 200 verschillende vogels. Een waar vogelaarsparadijs dus.

Queen elizabeth np

Queen Elizabeth staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Deze zijn met name in de Ishasha sector van het park te zitten, laat dat nou net de plek zijn waar we ook gaan overnachten. Ook is een cruise door het Kazinga kanaal een must om nijlpaarden en krokodillen te spotten.