Karibu Kenya!

Welkom in de Maasai Mara, een van de bekendste natuurreservaten van Afrika vol uitgestrekte savannes, heuvels en rivieren. Het land van de Big Five en het Maasai volk. Het ‘Greater Maasai Mara’ ecosysteem heeft een oppervlakte van 1510 km2 en grenst in het zuiden aan de Serengeti (Tanzania), in het westen Oloololo heuvels, en in het noorden en oosten aan de ranches van de Maasai. De Serengeti en de Mara zijn het toneel voor de ‘Great Migration’, de jaarlijkse trek van o.a. de wildebeesten en zebra’s. Mede hierdoor is het een paradijs voor liefhebbers van de grote katten. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s maar ook hyena’s en o.a. servals kun je hier vinden.

De Grote Trek

Elk jaar volgen meer dan 1,3 miljoen wildebeesten, vergezeld door 500.000 Thomson’s gazelles, 200.000 zebra’s en 100.000 topi’s de regenbuien richting Kenia. Hun reis brengt ze door de Serengeti in Tanzania helemaal naar de Maasai Mara in Kenia. En dit is zeker geen ongevaarlijke reis, in de rivier liggen krokodillen op de loer, wachtend op hun volgende maaltijd en aan de oevers staan de leeuwen, luipaarden en andere roofdieren klaar voor hun kans om toe te slaan.

Elke dag een nieuw avontuur, nieuwe kansen en nieuw drama.

Rivier crossings kunnen het hele jaar door voorkomen maar gedurende het piekseizoen van juli tot oktober trekken de grote kuddes kloksgewijs de Mara in. Dus is het de tijd om in de Mara te zijn en dit ongelofelijke spektakel mee te maken en te fotograferen.

Een onvergetelijk avontuur ligt voor je klaar. Tijd om de camera in te pakken en herinneringen voor het leven te maken…

Fotoreis Kenia

De bedoeling van de fotoreis is dat we in de eerste plaats genieten van al het moois wat Kenia te bieden heeft. We zijn tijdens de reis met fotografen/natuurliefhebbers waardoor we de kans hebben veel van elkaar leren tijdens de trip, zodat we niet alleen met mooie plaatjes thuiskomen maar ook met een hoop nieuwe kennis. Dus heb je nog nooit een camera vast gehad of ben je een fanatiek fotograaf, iedereen is welkom.

Maar wat is het verschil tussen een fotoreis en een gewone safari zul je misschien denken. Feitelijk is er praktisch geen verschil behalve dat tijdens de reis alles uit de kast zal worden gehaald zodat jullie de mooiste foto’s kunnen maken. Doordat we een eigen auto met gids hebben kunnen we zelf kiezen waar we naar op zoek gaan en wanneer we weer vertrekken hierbij heeft onze Maasai gids de eindverantwoordelijkheid. Mocht je zelf niet fotograferen en je partner wel of andersom, dan ben je uiteraard ook welkom. Je hebt dan alle tijd te genieten van al het moois wat de Mara te bieden heeft.

Game Drive Vehicle

Tijdens de reis hebben we onze eigen gids en auto. De auto is speciaal ingericht voor fotografen. De auto is aangepast zodat er genoeg bewegingsruimte is voor de fotograaf om geen enkel shot te missen. Indien de wens er is, kunnen er 2 achterdeuren verwijderd worden zodat je op ooghoogte kan komen met de dieren die je fotografeert. 

Naast de auto is er natuurlijk niets zo belangrijk als een goede gids. We zullen tijdens de reis gegidst worden door een Maasai gids die is opgegroeid in en nabij het reservaat. Met hun kennis van het gebied en de dieren is er succes verzekerd!

De Lodge

We verblijven in een klein kamp (4 tenten) aan de rand van het reservaat. Een onzichtbare lijn op +- 750 meter scheid ons van het reservaat. Gelukkig hebben de dieren geen barrières en kunnen ze dus gewoon in en rondom het kamp lopen. Maar wees gerust, een Maasai bewaker staat dag en nacht paraat om te zorgen dat het voor mens en dier veilig is.

Na een heerlijke dag in het park is er heerlijk voor ons gekookt en kunnen we nog een drankje doen bij het kampvuur onder de prachtige sterrenhemel. Eenmaal in bed zullen de leeuwen je in slaap brullen.

Tijdens de reis heeft iedereen een eigen tent met sanitair en is er geen single supplement van toepassing.

Praktische informatie

Datums & beschikbaarheid

 Beschikbaarheid 
zaterdag 26 augustus  t/m zaterdag 9 september 2023VOL  
Reserveer hier een plek voor dit avontuur! Vragen? Neem contact op

Praktische informatie

Datums & beschikbaarheid

Er worden in 2023 twee fotografie reizen naar Kenia georganiseerd. Bij 3 personen is er gegarandeerd vertrek. Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op 1 persoon per kamer.

21 augustus t/m 30 augustus 2023

2 van de 4 plekken beschikbaar

Prijs bij 3 personen:
Prijs volgt zsm

Prijs bij 4 personen:
Prijs volgt zsm

 

31 augustus t/m 9 september 2023

Deze reis is volgeboekt

Reserveer hier een plek voor dit avontuur! Vragen? Neem contact op

Prijs is inclusief

 • Vervoer van- en naar de Maasai Mara (Nairobi – Mara)
 • Ontbijt, lunch en diner in de lodge (excl. drankjes)
 • Nederlandse reisleider/natuurfotograaf
 • Lokale Maasai gids
 • Entree Maasai Mara
 • Alle gamedrives
 • Informatiebijeenkomst voor vertrek

Prijs is exclusief

 • Vlucht (Amsterdam – Nairobi)
 • Visum (50 USD)
 • AMREF Flying Doctors ($16)
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Vaccinaties/malariapillen (zie GGD) (aanvullende verzekering dekt deze vaak)
 • Optionele activiteiten (o.a. luchtballon safari)

Waarom op avontuur met Pongo Adventures?

 • Scherpste prijs voor een prachtig avontuur.
 • We reizen in een kleine groep (max 4 gasten).
 • Eigen auto, dus we kunnen fotograferen waar en wanneer we maar willen.
 • Iedereen heeft een zitplaats aan het raam.
 • Een ruime Land Cruiser Safari Extended met pop-up roof. Zodat iedereen een goede plaats heeft om te kunnen fotograferen.
 • We gebruiken een lokale gids deze kent de beste plekjes.
 • We hebben sowieso de gezelligste groep van Kenia 😉
 • Elke dag is een nieuw avontuur.

Veelgestelde vragen

Fotografie

Bij een fotoreis ligt de focus om de beste condities voor de fotografen te creëeren. Dus de auto zo goed mogelijk positioneren zodat jij alleen nog maar op je fotografie hoeft te letten. We hebben ons eigen auto met gids dus volledige vrijheid in wat we gaan doen. Willen we op zoek naar grote katten, dan doen we dat. Gaan we toch liever bij de rivier net als de krokodillen wachten op een mogelijke oversteek? Dan wachten we daar.

Oftewel, volledige vrijheid in ons eigen tempo met de focus op jou de beste foto te laten maken.

.

Zeker niet, iedereen die van natuur houdt is welkom. Als je het leuk vind om foto’s of video’s te maken en het geduld hebt om te wachten op dat speciale moment, dan is dit helemaal voor jou. Het doel van de reis is dat je een onvergetelijk avontuur gaat beleven en kunt genieten van de natuur in zijn meest pure vorm. Dus of je nu voor het eerst een camera vast houdt, of al jarenlang fotografeert, iedereen is welkom.

Zoals hierboven is de fotoreis zo ingericht dat de beste condities worden gecreëerd voor fotografen. Dit geeft jou als natuurliefhebber natuurlijk ook de beste plekjes om de dieren te observeren en er van te genieten. Wel kan het zijn dat we dus langere tijd bij 1 dier/onderwerp zullen staan en als je dan niet fotografeert kan dat wellicht minder interessant zijn. Mocht je hier geen probleem mee hebben en niet gek worden van fotografietermen, dan ben je ook als niet fotograaf welkom op de reis. En wist je dat je met je smartphone ook de schitterende foto’s en video’s kunt maken? 😉

Het merk en type camera maakt niet uit. Qua lenzen kan het een voordeel zijn als je een tele(zoom)lens hebt. Met een bereik van van minimaal 400-600mm. Maar minder zoom dwingt je ook weer om creatiever te zijn en laat je ook weer meer leefomgeving op de foto zien. Dus veel bereik kan erg handig zijn, maar is geen must. Een groothoeklens pakt goed uit voor de landschappen en melkweg. Mocht je een 2e camera hebben, is het zeker verstandig deze mee te nemen zodat je altijd een back-up hebt of dat je snel van lens kan veranderen.

Mocht je hier nog meer vragen over hebben, neem gerust contact op.

Allereerst ligt de focus op de grote trek en de grote katten. De zogenoemde ‘River crossing’, de oversteek van de wildebeesten door de rivier vol krokodillen is een van onze doelen. En natuurlijk de grote katten als leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Als we geluk hebben kunnen we zelfs de serval vinden. Daarnaast gaan we natuurlijk ook het algemene wild fotograferen, denk hierbij aan giraffes, olifanten of wrattenzwijnen. Wellicht kom je maar 1x in je leven in Afrika en dan wil je toch niks missen?

Vanaf het moment dat je open ogen gaan totdat je weer in bed ligt kun je fotograferen. Tijdens de jeepsafari’s zullen we op zoek gaan naar de grote katten, een rivier oversteek maar ook het algemene wild (olifanten, zebra’s, giraffes enz.) komt aan bod. Omdat de lodge in de bush gelegen is, kunnen de dieren zelfs bij het restaurant voorbij wandelen. En ’s nachts als het helder is heb je een prachtige sterrenhemel voor melkwegfotografie.

Overig

Bij deze reis wordt er geen single supplement gerekend. Na een lange dag in de bush is het erg fijn om even tot jezelf te komen en wat is dan fijner dan je eigen kamer en het geluid van de bush.

Tijdens de reis zijn we in handen van lokale gidsen en beveiligingspersoneel met jarenlange ervaring in het wild. Zij ervoor zorgen dat de kans op mens-dier conflict zo klein mogelijk zijn. Er zal nooit een onnodig risico worden genomen wat jou en je medereizigers in gevaar zal brengen. Ze zullen je vergezellen van-en-naar je tent als je dit fijn vind. Dus zij zijn er om ervoor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van je Afrikaanse avontuur.

In de meeste gevallen is het verboden off road te gaan. Er zijn echter zones waarbij je wel off road mag om grote katten te bekijken. De ervaring leert dat je vanaf de paden vaak goed zicht op de dieren hebt.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dus ook voor de vlucht zal iedereen zijn/haar voorkeuren hebben. De prijs is dus exclusief ticket maar er is wel kosteloze ondersteuning beschikbaar om de beste reistijden, maatschappijen en ticketprijzen te vinden.

Check hiervoor de website van de GGD of neem contact op met je huisarts.

https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/kenia

 

Stuur hiervoor even een email/whatsappje of doe een belletje. Meer info op de contact pagina

We staan op met de zon en gaan er mee naar bed. Dit betekent dat we de hele dag tijd hebben voor fotografie. Dat wil niet zeggen dat we ook de hele dag rond rijden. We zullen op afstemming met de groep soms een hele dag in het park blijven en op andere dagen terugkomen voor de lunch en een middagslaapje. Stel dat we staan te wachten op een rivier oversteek van de wildebeesten, dan kun je gerust een tukje in de auto maken en maken we je wakker als het gaat beginnen.

Klantervaringen

Benieuwd wat eerdere avonturiers van Pongo vinden? Lees het hieronder!