Over Pongo Adventures

 

Mijn naam is Stefan Bouma, opgegroeid in het mooie Fryslân en inmiddels woonachtig op de prachtige, bosrijke Veluwe.
Van jongs af aan heb ik altijd een grote passie voor de natuur en de dierenwereld gehad. Tijdens vakanties op de Veluwe op zoek naar wilde zwijnen en thuis aan de buis gekluisterd aan National Geographic als er weer een natuurdocumentaire draaide van een ver oord in Afrika. Tijdens het kijken naar de documentaires heb ik er altijd van gedroomd om ooit zelf deze fantastische plekken te bezoeken.

Gelukkig is deze droom uitgekomen en ben ik regelmatig deze fantastische bestemmingen aan het ontdekken. Met een voorliefde voor de Afrikaanse bush maak ik elk jaar één of meerdere fotoreizen. Zo heb ik in 2018 een 25-daagse self drive fototrip door Botswana gemaakt. Slapen in een daktent en scheurend in een 4×4 dwars door de Kalahari woestijn, Okavango Delta en andere schitterende plekken. April 2019 ging de reis naar Maleisisch Borneo waar ik in het regenwoud wilde Orang-Oetans en neusapen heb gespot. En in september 2019 vertrok ik naar Oeganda om de berggorilla’s, chimpanzees en de big five te fotograferen.

Terwijl ik geniet van dit alles, probeer ik zoveel mogelijk vast te leggen met mijn camera. Jagende wilde honden, olifanten die de weg blokkeren of de zoveelste adembenemende Afrikaanse zonsondergang, ik kan er geen genoeg van krijgen…

Nu, met Pongo, hoop ik deze geweldige ervaringen met jullie te kunnen delen. Zo biedt Pongo Adventures; reisadvies op maat, self drive reizen, volledig georganiseerde reizen en fotoreizen door Afrika.